Technisch Detacheringsbureau in Eindhoven | Détech Engineering

Lead Engineer

Regio: Eindhoven

Functiegebied: Engineering

Branche: Machinebouw

Dienstverband: Fulltime, Vast, Detachering / Interim

Opleidingsniveau: Hoger onderwijs

Salaris min: € 4.000

Salaris max: € 5.500

Over de opdrachtgever

Onze klant is een full service ingenieursbureau met het onderscheidend vermogen integraal diverse disciplines zoals product design, mechanical engineering en prototypebouw te verwerken in één eindoplossing. Het samen met de klant creëren van innovatie producten is wat hen inspireert. Hierbij worden zij gedreven door nieuwsgierigheid en deskundigheid, die in staat stelt grensverleggend te zijn.

Functieomschrijving

Als Lead Analysis Engineer ben jij de specialist op het gebied van analyses. Bovendien geef je technische begeleiding aan onze FEM engineers en fungeer je als coach. Je neemt deel aan klantbesprekingen en bent verantwoordelijk voor de technische uitwerking ervan. Samen met de projectleider werk je nauw samen om de planning en uren te beheren, en je ondersteunt op technisch vlak waar nodig.

Je motiveert en begeleidt je team om de beste resultaten te behalen binnen de gestelde eisen. Zowel in teamverband als zelfstandig voer je analyses uit om optimale technische oplossingen te vinden voor onze klanten. Je overlegt regelmatig met de projectleider over de planning en voortgang, en je zorgt voor nauwkeurige en analytische modellen en rapportages.

Je fungeert als het aanspreekpunt en klankbord voor alle technische vraagstukken en analyses. Binnen dit domein ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van alle FEA-projecten. Je bent leergierig en hebt een sterke drive om zowel jezelf als je team te ontwikkelen. In je rol adviseer en begeleid je de FEM engineers bij het uitvoeren van analyses en vraagstukken. Je draagt de technische eindverantwoordelijkheid voor de door FEM engineers opgeleverde analyses. Daarnaast bespreek je de analyse resultaten met de klant en adviseer je indien nodig verbeteringen van het design op basis van de analyse.

Je bent mede verantwoordelijk voor de planning en voortgang van de werkzaamheden en signaleert mogelijke afwijkingen binnen het project. Je streeft naar optimalisatie van het eindresultaat en rapporteert aan de projectleider van de analyse groep. Als uitdrager van de visie en werkwijze van Brabant Engineering besteed je ongeveer 70%-75% van je tijd aan technische werkzaamheden. De rest van je tijd besteed je aan offertes, presentaties, coaching en controle van engineers, planningsbesprekingen en voortgangsrapportages

Met jouw nieuwsgierigheid, leergierigheid en precisie lever je een cruciale bijdrage aan innovatieve projecten en het oplossen van complexe technische vraagstukken.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding richting werktuigbouwkunde, elektronica, automotive of mechatronica;
 • Ervaring als Lead Engineer of minimaal 5 jaar ervaring als Sr. Engineer;
 • Uitgebreide kennis en ervaring met FEM-software, bij voorkeur Siemens Simcenter (of een vergelijkbaar programma).
 • Bekwaamheid in een van de CAD-systemen: NX, CREO, Solid Edge, Solid Works of Inventor;
 • Ervaring met root-cause analyse is een pluspunt;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wij bieden jou

 • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Uitdagende en afwisselende functie;
 • Een passend maandsalaris afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een open en informele bedrijfscultuur;
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

Toe aan een hele toffe uitdaging? Ben jij de Lead Engineer die wij zoeken? Dan komen we graag in contact met jou!

Solliciteer dan nu op de functie: Lead Engineer


Eigenaar foto

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Ruud van der Velden