Detacheren Technisch Personeel: Waarom kies je ervoor?

Detacheren technisch personeel

Detacheren van technisch personeel is een strategie die steeds vaker wordt toegepast in diverse industrieën. Het biedt flexibiliteit, expertise en kan een tijdbesparende en kosteneffectieve oplossing zijn voor bedrijven met wisselende capaciteitsbehoeften. Wij gaan nog een stapje verder en leveren ook ‘on the spot’ technisch consultants, waarmee je als bedrijf nóg flexibeler bent. In dit artikel gaan we dieper in op wat detachering van technisch personeel inhoudt, wat de voordelen ervan zijn voor jouw bedrijf en behandelen we enkele belangrijke overwegingen. Ook vertellen we je graag meer over onze consultancytak, oftewel onze ‘technische poules’.

Wat is Detacheren van Technisch Personeel?

Detacheren van technisch personeel verwijst naar het proces waarbij een bedrijf een extern bureau inschakelt om gekwalificeerde technische professionals tijdelijk aan het bedrijf te leveren. Deze professionals, zoals constructeurs, ingenieurs, IT-specialisten en monteurs, worden gedurende een bepaalde periode aan het bedrijf toegewezen om specifieke taken uit te voeren. Onze consultancy-tak biedt hierbij ook de mogelijkheid om heel ad-hoc te schakelen en specialisten kortstondig bij te schakelen voor bepaalde fasen van je project.

Voordelen van Detacheren van Technisch Personeel

Flexibiliteit:

 • Als bedrijf kun je snel reageren op veranderende capaciteitsbehoeften door extra technisch personeel in te huren of je personeelsbestand te verminderen wanneer dat nodig is.
 • Seizoensgebonden projecten of piekmomenten kunnen efficiënt worden aangepakt zonder langdurige arbeidscontracten aan te gaan. Dankzij onze poules aan vaste technische professionals die bij ons in dienst zijn, kun je ook ad-hoc en kortstondig kennis in huis halen.

Expertise op Maat:

 • Detacherings- en ingenieursbureaus, zoals wij, kunnen gespecialiseerde professionals leveren die precies aan de behoeften van een project voldoen.
 • Als bedrijf heb je op deze manier toegang tot een breed scala aan vaardigheden en ervaring, zonder de kosten van permanente werving en training.

Kosteneffectiviteit:

 • Het detacheren van technisch personeel of het opschalen met technische kennis op consultancybasis kan vaak goedkoper zijn dan het in dienst nemen van fulltime medewerkers, vooral gezien de kosten van werving, training, en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Als bedrijf betaal je vaak een vast tarief aan het detacheringsbureau, waardoor de totale kosten voorspelbaarder worden en daarmee budgettering eenvoudiger wordt.

Verminderd risico:

 • Door te kiezen voor detacheren, spreid je het risico van je personeelsbeheer. Als een gedetacheerde medewerker niet aan de verwachtingen voldoet of als de vraag naar hun vaardigheden afneemt, kun je eenvoudiger het contract beëindigen zonder dat je gebonden bent aan langdurige arbeidscontracten of ontslagprocedures.
 • Bovendien is een gedetacheerde medewerker bij ons in dienst. Dat betekent dus bijvoorbeeld ook dat wanneer een project eerder afgerond is of deze persoon onverhoopt uitvalt door ziekte, wij het risico hiervoor lopen en jij er geen omkijken naar hebt.

Focus op kernactiviteiten & Tijdwinst:

 • Door gebruik te maken van gedetacheerd personeel kunnen jij en je collega’s je richten op de kernactiviteiten van je bedrijf zonder afgeleid te worden door het beheer van personeelszaken, zoals werving, training en personeelsadministratie. Dit kan de efficiëntie en productiviteit verhogen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

Overwegingen & Tips

Kwaliteit van het Detacheringsbureau:

 • Het is essentieel om samen te werken met een gerenommeerd detacherings- of ingenieursbureau met een bewezen staat van dienst in het leveren van gekwalificeerd personeel.
 • Controleer referenties en ervaringen van andere detacherings- of ingenieursbureaus om een weloverwogen keuze te maken.

Contractuele Overwegingen:

 • Zorg ervoor dat alle details van de detachering of consultancy duidelijk zijn vastgelegd in het contract, inclusief de duur van de detachering, de taken en verantwoordelijkheden van de gedetacheerde medewerker, en de financiële regelingen.
 • Regelmatige evaluaties en flexibiliteit in contractvoorwaarden kunnen helpen om eventuele onverwachte situaties aan te pakken.

Communicatie en Samenwerking:

 • Open communicatie tussen het bedrijf en het detacherings- of ingenieursbureau is cruciaal om ervoor te zorgen dat de gedetacheerde medewerkers goed integreren in het team en de doelstellingen van het project begrijpen.
 • Het is belangrijk om duidelijke lijnen van communicatie te definiëren en regelmatig feedback-sessies te organiseren.

Kortom, tijdelijk huren van technisch consultants of detacheren van technisch personeel biedt jouw bedrijf:

Flexibiliteit, kostenbeheersing, toegang tot specialistische vaardigheden, risicospreiding en de mogelijkheid om je te concentreren op je kernactiviteiten, waardoor het over het algemeen als minder risicovol wordt beschouwd dan het in dienst nemen van mensen in loondienst.

Door zorgvuldig te plannen, samen te werken met een betrouwbaar detacheringsbureau of ingenieursbureau en effectieve communicatie te handhaven, kun je als bedrijf optimaal profiteren van de voordelen die deze strategie biedt.

Natuurlijk kunnen en willen wij je hier graag bij ondersteunen! Naast het feit dat we technisch personeel kunnen leveren voor de langere termijn, kunnen we middels onze technische poules ook technisch personeel leveren op consultancy basis.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een kennismaking.

Groet,
Gerard van der Putten

PS: Wil je actief op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg dan zeker ook onze LinkedIN pagina.