3 tips bij het inschakelen van een detacheringsbureau

3 tips bij het inschakelen van een detacheringsbureau

Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan, maar je hebt geen groot netwerk. Bijvoorbeeld omdat je net van school afkomt of omdat je al geruime tijd bij dezelfde werkgever werkzaam bent. Dan heb je vaak geen duidelijk zicht op wat de arbeidsmarkt jou te bieden heeft. Veel technici kloppen daarom bij ons aan. En terecht, want wij hebben in de afgelopen 27 jaar een groot netwerk opgebouwd en kunnen daarbinnen bijna iedereen van dienst zijn. 

Wij merken ook dat de kandidaten in een dergelijke positie soms wat angstig zijn. Omdat ze zelf geen helder beeld hebben van wat de markt hen te bieden heeft, lijkt het alsof hun kansen ook gering zijn. Het gevolg is dat deze kandidaten hun cv naar allerhande technische bedrijven sturen en meerdere detacheringsbureau’s inschakelen. Dat lijkt een slimme zet; hoe meer je schiet met hagel, hoe groter de kans dat je iets raakt. Maar er kleeft ook een groot nadeel aan. Als je geen plan de campagne hebt gemaakt en je niet bijhoudt waar je cv terecht is gekomen, dan heb je kans dat jouw cv een eigen leven gaat leiden. En dat is iets dat je absoluut niet moet willen. Je moet te allen tijde zelf de regie houden. Zo voorkom je dat bedrijven die je aanschrijft, of die voor je aangeschreven worden, de indruk krijgen dat je niet weet wat je wilt. En dat zou zonde zijn! 

Ik geef je graag 3 tips die je kunnen helpen in je zoektocht naar een (nieuwe) baan met behulp van een detacheringsbureau. 

# Tip 1: Stel jezelf een doel en wees selectief

Maak een tijdlijn en stel voor jezelf een datum vast waarop je het liefst zou willen beginnen in een nieuwe functie. Dan heb je een doel om naartoe te werken en dat geeft houvast, ook voor het detacheringsbureau dat je inschakelt. Heb je al een of meerdere bureaus’ op je vizier staan? Ga eerst het gesprek aan om te kijken welk bureau of welke bureau’s het beste bij jou en jouw doelen passen. 

#Tip 2: Kies 1 of 2, maximaal 3 detacheringsbureau’s 

Als je naar een technisch detacheringsbureau gaat, dan zullen zij met jou wel 30 bedrijven kunnen bespreken. Een tweede of derde bureau zullen diezelfde 30 bedrijven in hun portfolio hebben. Dat is het grijze vlak in de afbeelding hiernaast. Ieder bureau dat je meer aanschrijft, gaat jou maar een paar extra bedrijven opleveren. Dat zijn de groene, rode en blauwe gebieden. Dat zijn dus maar een gering aantal extra opties. Tast dus eerst de mogelijkheden af van het eerste en tweede bureau van je keuze. Zo voorkom je dat je mogelijk teveel gesprekken moet voeren. Dat is intensief, je focus verdwijnt hierdoor en bovendien kunnen de bedrijven waar je wordt voorgesteld concluderen dat je niet weet wat je wilt op het moment dat je door meerdere bureau’s tegelijkertijd bij hen wordt voorgesteld. Lukt het bureau 1 en 2 niet om binnen 2 weken sollicitatiegesprekken voor je te organiseren? Wijk dan pas uit naar een eventueel derde bureau. 

#Tip 3: Houd zelf de regie

Dit is misschien wel de belangrijkste tip wanneer je kiest voor meer dan een bureau. Laat je informeren en overleg waar jouw cv naartoe wordt gestuurd. Zo houd je zelf de controle en voorkom je dat je wordt voorgesteld bij bedrijven waarvan jij op voorhand al weet dat ze niet bij je passen, of dat je vanuit verschillende hoeken wordt voorgesteld bij eenzelfde bedrijf. 

Wil je een keer kennismaken om te bepalen of wij als bureau bij je passen en te onderzoeken wat we voor je kunnen betekenen? Wij zien je open inschrijving graag tegemoet! Je mag ook altijd eerst contact met me opnemen voor een kennismaking. Ik ontmoet je graag!

Groet, Ruud